Autor: Beta

Novi Sad
12.01.2023.
06:11
Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović rekao je da će Srbija, zbog visokih temperatura u decembru i januaru, imati štete na voću zbog čega će se smanjiti prinosi.
  • Deks

    12.01.2023 10:51
    Kakve veze Rusija ima sa proizvodnjom jabuka u Srbiji? Ovo je zaista sramotno, gleda li profesor vesti? Inače nije istina da se "ne mogu porediti ukusi domaće jabuke i jabuke proizvedene u Holandiji". Jabuke i drugo voće uzgojeno u Srbiji na plantažama tj. velikim voćnjacima sa intenzivnom proizvodnjom ne mogu se smatrati "domaćim voćem", radi se o običnoj industrijskoj proizvodnji gde se drvoredi voća kljukaju veštačkim đubrivima i vodom, i koristi se masovno hemija za zaštitu. Takve jabuke iz holandskih voćnjaka su ukusnije i kvalitetnije od naših jer postoje savremenije metode gajenja i bolja je kontrola kvaliteta. "Domaće jabuke" sa zaista vrhunskim ukusom bi bile one iz malih voćnjaka gde nema masovnog korišćenja veštačkih đubriva, hemijske zaštite i navodnjavanja, i gde bi se prednost dala sadnicama jabuka dobijenim iz semena a ne kalemljenim jabukama tj. klonovima poznatih sorti.
  • Novi Sad

    12.01.2023 10:16
    Profa
    E ovaj covek treba da bude ministar i da se pita o poljoprivredi.
  • Произвођач јабука

    12.01.2023 09:17
    Неплаћање
    Већи проблем од слабијег рода је тај што има само неколико откупљивача који договоре откупну цену на штету произвођача, а притом ни ту цену не плате. Ја сам нпр. предао јабуке Делта аграру још у августу и нису ми плаћене до данашњег дана. Закон постоји, али се не примењује...
  • Goran

    12.01.2023 07:25
    Svako da pojede po jabuku svaki dan. Em sto je zdravi em sto je korisno za drzavu. Kakav avokado , papaja i ostalo egzoticno voce
  • bora

    12.01.2023 07:22
    isplativost
    Profesor stalno namece savremenu tehnologiju.U redu, a za
    mene je to glupost.Saditi jabuku na pola metra i prskati 35 puta
    godisnje za mene je glupost.Dodje vam kupac i ucenjuje vas zato
    sto jabuka ima jednu tackicu.Ako se proizvadjacima isplati neka
    ih gaje mada ja tu ne vidim racunicu.Najbolje prolaze proizvodjaci
    rakije koji kupuju u avgustu preslogadisnju jabuku prve klase
    za 10 din.Sto se tice ukusa pa ni nase jabuke prve klase bas
    nemaju neki ukus.Isti slucaj kao sa paradajzom.Sto se tice nasih
    kupaca neka razmisle sta kupuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna